Klassisk massage

Spänningshuvudvärk, problem med förstoppning, kalla fötter eller ledvärk? Ont i nacken, stel i kroppen eller bara allmänt stressad och spänd? Listan kan göras lång. Det finns många tillfällen då massage kan få oss att må bättre både i kroppen och själen. 

Som behandlingsmetod har massage funnits i nästan 2 000 år och numera är kunskapen god om varför den hjälper och dämpar vissa tillstånd i kroppen. Massage sätter igång inre processer som leder till välbefinnande och läkning. Beröring aktiverar det lugnande systemet som helar både kropp och själ. Stress och eventuella skador har precis motsatt verkan, vi får ett adrenalinpåslag som i längden kan vara skadligt för oss.

Vi vet ganska mycket om massage idag, att det startar inre processer i kroppen som leder till välbefinnande och läkning (ökar immunförsvaret). Beröring aktiverar det lugnande systemet (Oxytocin systemet) som är positivt både för det fysiska och psykiska helandet i våra kroppar. Vi vet också att stress och skador aktiverar det motsatta hormonet kortisol, adrenalin, som vid hög dos och lång varaktighet blir skadlig för oss.