Bindvävsmassage

När?

Har du problem med kroniska inflammationer, gastrit, prostatit, magkatarr tarminflammationer? Då kan bindvävsmassage vara ett alternativ för dig. Detsamma gäller vid inflammationer i benhinnan, senfästen eller liknande. Eller om du dras med en besvärande tennisarmbåge, golfarmbåge eller musarm. Bindvävsmassage lindrar vid olika sjukdomstillstånd som förorsakas av genomblödningsproblem samt dämpar även symptom som kalla fötter, förstoppningar, menstruationsrubbningar, kramper, muskelspänningar och spänningshuvudvärk.

Hur?

Bindvävsmassage utförs på bänk utan olja och inled alltid med en grundbehandling kring bäckenet och ryggslutet. Det ska inte göra ont att få bindvävsmassage som består av ett flertal olika tekniker att töja och huden och bindväven. Massören arbetar enligt ett särskilt mönster, framförallt längs med benmuskelkanterna. Bindvävsmassagen påverkar de inre organen på reflektorisk väg via det autonoma nervsystemet.

Vad?

Bindväven som finns runt våra muskler är ibland för tät, stram och oelastisk.Då kan det känns som om kostymen är för trång

Varför?

Bindvävsmassage leder till en mekanisk förändring lokalt genom att blodcirkulationen ökar. Detta kan upplevas som en värmande känsla och stressnivån minskar, musklerna slappnar av, smärtan lindras och rörelseförmågan ökar. Ibland finns behov av att stretcha efteråt. Bindvävsmassage medför också en indirekt stimulans av de inre organen och syftet är att "lossa upp" bindväven för att öka genomströmningen. Om det finns sjukliga förändringar på bindväven är massagen mycket utrensande , både fysiskt och psykiskt.