Akupunktur   650 kr

50 min 

Baserad på kinesisk medicin - ett system som går tillbaka tusentals år.  Livskraft, eller energi, som kallas qi (uttalas "Chee")

Flödar genom energibanor (meridianer) i kroppen. Varje meridian motsvarar ett organ, eller en grupp av organ, som styr alla kroppsfunktioner.

Att uppnå det rätta flödet av Qi är tänkt att skapa hälsa och välbefinnande. Qi upprätthåller den dynamiska balansen mellan yin och yang, som utgör varandras motsatser.

Enligt kinesisk medicin, har allt i naturen både yin och yang. En obalans av qi (för mycket, för lite, eller blockerat flöde) orsakar sjukdom. För att återställa balansen i qi, sätter en akupunktör nålar på punkter längs meridianerna. Dessa akupunkturpunkter är platser där energivägen är går nära under huden.

Vi erbjuder 

Medicinskt akupunktur, 50 min 650 kr

Akupunktur är en del av av den klassiska läkekonst som har praktiserats i Kina under många tusen år (TCM Traditional Chinese Medicin). TCM skall inte jämföras med "enkel smärtlindring med nålar" som under namn av "Akupunktur" har praktiserats bl.a. även inom den offentliga sjukvården i Sverige.
I Kinesisk läkekonst anses sjukdomar uppstå på grund av blockeringar eller obalans i kroppens energisystem yin- och yang.
Terapeuten söker återställa balansen i systemet enligt principen om jämvikt mellan yin och yang. Behandlingen frisätter bland annat endorfiner och serotonin som kopplas till smärtlindring och välmående.

Öronakupunktur(NADA),  50 min 600 kr 

Öronakupunktur enligt NADA-metoden som visats sig effektiv vid beroende, oro, ångest och sömnstörningar. Redan på 70-talet upptäcktes det att akupunktur lindrar abstinens. Öronakupunktur har därefter börjat användas som en del av behandlingen vid alkohol, narkotika- och läkemedelsberoende i ett trettiotal länder.

NADA-akupunktur är en speciell form av akupunktur, som i flera vetenskapliga studier visat sig vara till stor hjälp, som en del i behandling  av beroendesjukdomar. 

Hur går behandlingen till Det är bra om behandlingen ges ofta de första två veckorna. Därefter glesas behandlingen ut till 2-3 gånger i veckan.
Vanligtvis tar behandlingen 1 timma och kan med fördel ges i grupp.  Du får 5 nålar i varje öra.

Estetisk/Kosmetisk akupunktur  50 min 650 kr 

Estetisk/kosmetisk akupunktur, behandlingar för föryngring och vitalisering, Behandlingen använder sig av extra tunna och korta nålar som placeras på speciella punkter i ansiktet och på kroppen. Detta leder i sin tur till att elastin och kollagennivån ökar som ger ansiktet spänst. Huden blir inte bara slätare utan även mer vital och elastisk och får bättre lyster.

 Resultat-/bieffekter: Flesta klienter känner direkt en effekt under eller efter behandling. Flesta känner sig väldigt avslappande och lugna, och tycker att det är bra. Det finns inga direkta bi-effekter vid dessa behandlingar, men vissa klienter kan få en lätt rodnad eller svullnad, som är tillfällig och brukar lägga sig inom några timmar. 

 Att tänka på före behandling: Du bör inte ha make-up på dig.